تبلیغات
مجله آشپزی مدرن - آش ماست تبریز
 آش ماست تبریز

http://home.comcast.net/~mrpitzer/Mister/images/maast.jpg

این آش یكی از ساده ترین و مفید ترین آش ها در فصل زمستان است ؛ و نیز به دلیل اینكه از حبوبات حجیم در این آش استفاده نمیشود در دسته غذاهای نسبتا سبك به حساب می آید .

 

 زمان پخت این آش نیز نسبت به سایر آش ها بسیار كوتاه تر میباشد .

 

 

 

مواد لازم برای 4 – 6  نفر

 

پیاز ------------------------------------------------------------ 2 عدد متوسط

عدس --------------------------------------------------------- 1 لیوان

برنج ----------------------------------------------------------- 1 استكان

سبزی آش ( تره، جعفری، اسفناج، كمی گشنیز ) ---------- 1 كیلو

آب گوشت ---------------------------------------------------- 4 لیوان

كوفته ریزه * -------------------------------------------------- 10 – 15 عدد

سیب زمینی ------------------------------------------------- 1 عدد متوسط

ماست -------------------------------------------------------- به مقدار لازم

نمك ، فلفل ، زرد چوبه --------------------------------------- به مقدار لازم

 

 

طرز تهیه :

 

برنج را از یك ساعت قبل با مقداری آب و نمك خیس كنید و كنار بگذارید .

عدس را بشوئید و به مدت 5 دقیقه در آب جوش خیس كنید . ( داخل یك ظرف با درب بسته )

در قابلمه ای مناسب با گنجایش كل مواد آش ، كمی روغن بریزید و پیاز خلال شده را همراه كمی زردچوبه در آن سرخ كنید تا طلایی شود . آب عدس را خالی كنید و آن را به پیاز اضافه كنید و كمی تفت دهید . دو لیوان از آب گوشت را به عدس بیفزائید و حرارت زیر قابلمه را كمی زیاد كنید تا آب گوشت بجوشد بعد درب ظرف را بگذارید و یك ساعت صبر كنید تا عدس ( با حرارت ملایم ) تقریبا نیم پز شود .

 

طی این یك ساعت ، سیب زمینی را نگینی خرد كنید و در مقداری روغن سرخ كنید .

كوفته ریزه را هم آماده كنید ، كمی سرخ كنید و كنار بگذارید .

 

بعد از اینكه عدس نیم پز شد ، برنج را به عدس اضافه كنید . و صبر كنید تا برنج كمی باز شود .

 

یك عدد پیاز باقی مانده را ریز رنده كنید و در یك كاسه ، كمی فلفل سیاه و نمك و زردچوبه به آن بیفزائید وهمراه سبزی ( كه بهتر است اسفناج آن كمی بیشتر باشد ) و باقیمانده آب گوشت به آش اضافه كنید .

 

( دقت كنید كه آب داخل آش كم نباشد . هرجا نیاز به اضافه كردن آب بود ، از آب جوش استفاده كنید )

 

حدودا یك ساعت بعد از اضافه كردن سبزی ، سیب زمینی های سرخ شده را داخل آش بریزید و چند دقیقه بعد كوفته ریزه ها را داخل آش بیندازید. 15 – 20 دقیقه بعد از ریختن كوفته ریزه ها ، آش آماده سرو است .

 

ماست به دو صورت همراه این آش سرو میشود :

 

1 – حدود یك الی دو لیوان از ماست را قبل از سرو داخل آش بریزد و كاملا مخلوط كنید و بعد سرو كنید و باقیمانده ماست را موقع میل كردن غذا روی آن بریزید .

 

2 - ماست را بدون اینكه داخل آش بریزید ، در ظرف جداگانه كنار آش سرو كنید . موقع صرف آش ، هركس بسته به ذائقه خود به مقدار دلخواه ، ماست به غذا اضافه خواهد كرد .

 

 

* مواد لازم جهت تهیه كوفته ریزه برای 10 – 15 عدد :

 

گوشت چرخ كرده --------------------------- 100 گرم

پیاز ------------------------------------------ 1 عدد كوچك

آرد ذرت -------------------------------------- 1 قاشق غذا خوری

نمك ، فلفل ، زردچوبه ----------------------- روی هم نصف قاشق غذا خوری

 

 

طرز تهیه :

 

پیاز را ریز رنده كنید و همراه نمك و فلفل ، زردچوبه و آرد ذرت به گوشت چرخ كرده اضافه كنید . حدود 15 دقیقه كاملا مخلوط را ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا كند و كاملا یكدست شود .

به اندازه یك گردو  از مواد بردارید و به شكل كوفته های كوچك درست كنید و بعد كوفته ها را در مقداری روغن از قبل داغ شده سرخ كنید .

 

البته ! اگر خیلی عجله دارید، بدون كوفته ریزه هم میتوانید این آش را تهیه كنید .