تبلیغات
مجله آشپزی مدرن - دلمه کلم برگ
 دلمه کلم برگ




دلمه کلم برگ



مواد لازم

گوشت چرخ‌كرده - 500 گرم
سبزی دلمه (تره، جعفری، شوید، ترخون، مرزه و پیازچه) - 500 گرم
برنج - 5/1 پیمانه
آلو خورشی - 10 تا 15 عدد
پیاز بزرگ - یك عدد
كلم بزرگ - یك عدد
روغن برای سرخ كردن - به میزان لازم
نمك، فلفل سیاه، زردچوبه، زیره سیاه و زعفران - به میزان لازم
شكر - یك قاشق غذا خوری


طرز تهیه

پیاز را نگینی كرده و تفت می‌دهیم، گوشت را اضافه كرده و بعد از كمی تفت دادن ادویه‌ها و نمك را اضافه می‌كنیم. برنج را كه از قبل به صورت كته‌ای پخته (نیم‌پز) شده را به گوشت اضافه و مخلوط می‌كنیم، سبزی خرد كرده را اضافه كرده و سپس از روی حرارت برمی‌داریم. كلم را شسته و انتهای آن را با یك چاقوی تیز و باریك به صورت مخروط درآورده و خارج می‌كنیم بعد كلم را در قابلمه‌ای كه پر از آب‌جوش است می‌اندازیم بعد از 4 تا 5 دقیقه حرارت آن را از قابلمه خارج كرده و برای چند دقیقه می گذاریم تا خنك شود. از اولین برگ كلم شروع كرده و جدا می‌كنیم و برگ‌ها را كنار می‌گذاریم تا خنك شود. انتهای برگ را كه كمی سفت است با چاقو بریده و یك قاشق از مواد را داخل آن گذاشته و كناره‌های برگ را می‌بندیم، آن را رول می‌كنیم یا به صورت بقچه‌ای می‌بندیم. در كف ظرف بزرگی چندبرگ كلم انداخته و دلمه‌ها را در آن می‌چینیم تا ظرف پر شود یك لیوان آب روی آن ریخته و آلوها را كه از قبل خیس كرده‌ایم روی دلمه‌ها ریخته و روی حرارت می‌گذاریم تا پخته شود. بعد از آن كه دلمه‌ها پخته شد شكر، سركه و     لیوان آب را مخلوط كرده و روی دلمه‌ها می‌ریزیم و می‌گذاریم به مدت 20 دقیقه حرارت ببیند تا مزه آن ملس شود.

نكته : اگر شكر این دلمه را از ابتدای كار اضافه كنیم كلم‌ها پخته نمی‌شوند و دلمه‌ها سفت می‌شوند.